Bildredigering som förbättrar

Att ta kort är roligt eftersom du får minnen för livet genom några enkla klick med kameran. Att ta riktigt bra bilder är dock inte lika lätt. Det krävs mycket övning och träning för att bli duktig i fotografi. När du väl lyckats ta bra bilder kan du upptäcka saker på fotona som behöver redigeras, exempelvis röda ögon eller överexponering. Men numera kan du faktiskt ganska enkelt själv redigera dina bilder i datorn. Det finns många bra program som låter dig ändra färger, exponering och även göra större förändringar. Det går relativt lätt att lära sig hur du tar bort röda ögon och ändrar ljuset på bilden, vilket sedan är praktiska knep att ha med sig.

Om du ska göra ett eget fotoalbum vill du såklart att alla bilder ska vara så fina som möjligt. Det kan även vara snyggt att redigera bilderna på samma sätt. Något som kan bli effektfullt i ett fotoalbum är att redigera färgerna i bilderna så att dina foton ser gamla ut. Det finns många tips på hur du förändrar och redigerar på nätet. Lightroom från Adobe är ett väldigt bra program för bildbehandling. Här kan du snabbt lära dig hur du fixar och snyggar till dina foton.

Smarta grejer till dina foton

För att förenkla ditt arbete med dina foton finns många bra tillbehör. BGAFotobutik är en nätbutik som erbjuder allt du behöver för din hemma-ateljé. Här kan du till exempel köpa papperstrimmer, skrivare, fotopapper och fina fotoalbum. Du kan dessutom beställa bilder här och få dem hemlevererade på posten. Om du har idétorka när det kommer till present- eller julklappsinköpen, är fotografier en riktig guldgruva. De flesta skulle nog uppskatta ett fint fotoalbum med bilder från exempelvis en semester eller på dig och din vän. Men foton behöver såklart inte bara sitta i ett album. Varför inte skriva ut stora foton och rama in?